top of page

Mooie nagels, 3 weken lang. Tips en tricks


Kunstnagels is één van de meest gevraagde behandelingen bij mij. Niets leuker dan ook de volle 3 of 4 weken kunnen genieten van je nagels.
Hoe pak je dat aan? Ik geef je graag enkele tips en tricks mee. 
Gebruik je nagels niet als werkinstrumenten
Het is verleidelijke, je kunstnagels zijn veel sterker dan je eigen natuurlijke nagels en zijn daarom vaak heel verleidelijk om te gebruiken als werkinstrument. Lospeuteren, pulken, prutsen of schrapen... we doen het allemaal wel eens maar dit is nefast voor je kunstnagels.
Grotere kans op scheurtjes en afgebroken stukjes maar ook de kleur en glans gaan erdoor beschadigd geraken.
Dus... wil je prutsen, schrapen, pulken of lospeuteren... gebruik werkmateriaal dat hiervoor geschikt is ;)

Draag handschoenen wanneer je kuist of in de tuin werkt.
Water en vuil... de grootste vijanden van onze kunstnagels.
Wanneer onze natuurlijke nagels in contact komen met water zetten de lagen van de natuurlijke nagel uit, bij het drogen krimpen ze weer in. Kunstproduct kan deze uitzetting en inkrimping niet en zal hierdoor loslaten van je natuurlijke nagel. Probeer langdurig contact met water te vermijden om lang van je kunstnagels te kunnen genieten. Ook de kuisproducten die je gebruikt tijdens het poetsen zijn schadelijk voor je kunstnagels. Ze kunnen impact hebben om de kleur en glans maar kunnen ook loslating creëren van de natuurlijke nagel.
Ook werken in de tuin gebeurt dus best steeds met handschoenen. Vuil kruipt onder de nagel, maar kan ook impact hebben op de kleur en glans van je kunstnagel. Logischerwijze moet je ook je handen vaak grondig schrobben na het werken in de tuin. Hier komt die andere vijand weer kijken... water en zeep.
Conclusie; goede stevige handschoenen zijn jouw redder in nood om je nageltjes zo lang mogelijk mooi en stevig te houden.

Maak consequent een nieuwe afspraak
De basis voor mooie nagels zijn je eigen natuurlijke nagels. Een goede hechting is enkel mogelijk wanneer ook je natuurlijke nagels gezond zijn. Afgescheurde kunstnagels, scheurtjes en breukjes beschadigen je natuurlijke nagel. Wanneer kunstnagels te lang worden verschuift het breekpunt (bolling thv apex) en vergroot je het risico op afbreken. Dit risico vermijd je door consequent afspraken te maken voor een bijwerking van je kunstnagels.
3 tot 4 weken is hier de richtlijn, maar het hangt vooral samen met de snelheid waarmee je nagels groeien. Heb je erg snel groeiende nagels, kom dan wat sneller. Echter 4 weken is een absoluut maximum.
Je zal ook begrijpen dat ik daarom spreek van een nieuwe set kunstnagels wanneer en 5 of meer weken tijd zat tussen 2 afspraken ;)

Last but not least: gebruik nagelriemolie!
Je vraagt je misschien af waarom ik hier als nagelstyliste zo op hamer. Neen, het is geen verkooptrucje om meer geld te verdienen.
Nagelriemolie is je meest essentiële hulpmiddel om je kunstnagels mooi te houden.
Nagelriemolie zorgt voor een betere hechting. Herinner je je nog die vijand 'water'? Je kan hem beperken maar uiteraard niet helemaal vermijden. Je natuurlijke nagels zullen dus uitzetten en inkrimpen. Tijdens dit proces verlies je ook natuurlijke oliën die je natuurlijke nagel soepel houden. Nagels die niet voldoende soepel zijn zullen ook loslating creëren. Om deze natuurlijke oliën terug aan te vullen gebruiken we nagelriemolie.
Naast het gezond houden van je natuurlijke nagels, verzorgt nagelriemolie ook... je nagelriemen.
Heel veel van mijn klantjes hebben stugge nagelriemen of nagelriemen die vasthangen aan de nagelplaat. De nagelriemolie helpt je om je nagelriemen soepen te houden en zullen scheurtjes in je nagelriemen vermijden.
Door deze nagelriemolie consequent te gebruiken zal de manicure tijdens de behandeling gemakkelijker gaan en zal het resultaat ook mooier zijn.

Nagelriemolie kan je kopen in de shop of online voor 10.80€ per flesje van 15 ml.


25 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page